top of page

Le Musée de Louis

Le Cellier - Frankrijk

Helaas heeft Muséé de Louis op 30 oktober 2016 noodgedwongen zijn deuren moeten sluiten, aangezien de projectontwikkelaar die eigenaar is van het Chateau, het complex te koop gaat zetten. Het museum was niet bij machten om de benodigde financiering bij elkaar te krijgen om op deze locatie te mogen blijven zitten.

Er wordt gezocht naar een nieuwe locatie waar het Museum kan worden voortgezet.

Lees hier meer over in onze blog

Hieronder een omschrijving van het museum dat vanaf 2014 tot 2016 in Chateau Clermont was gevestigd:

In één van de bijgebouwen van het Chateau de Clermont, het woonhuis van Louis de Funès, is sinds 2014 een klein museum waar het oevre en het leven van Louis de Funès wordt tentoongesteld.

Le Cellier is gelegen net onder Nantes, aan de rivier de Loire. Op het kerkhof van Le Cellier ligt Louis de Funès samen met zijn vrouw begraven. Het kerkhof ligt op een kilometer van het chateau.

Le Musée de la Gendarmerie et du Cinéma

Saint-Tropez - Frankrijk

Le Musée de la Gendarmerie et du Cinéma

Place Blanqui

83990 Saint-Tropez

France

Sinds de zomer van 2016 is er een nieuw museum in Saint-Tropez. Een eerbetoon aan de legendarische gendarme-films van De Funès. Ook kun je er een kijkje nemen in de kleedkamers van Brigitte Bardot en andere Franse filmsterren uit de jaren ’60.

Zes films zijn er gemaakt met de Brigade Tropézienne, tussen 1964 en 1982. Zowel het gebouw als Louis de Funès zelf hadden geen groter eerbetoon kunnen krijgen dan met dit zojuist geopende museum. Want het is superleuk gedaan. Zo kun je letterlijk rondlopen in het oude politiekantoor van in de films. Je mag achter het bureau zitten, de telefoon opnemen, de laden opentrekken… en wie weet ligt er wel een zaak die opgelost moet worden!

Lees meer over het museum in onze blog. Klik hier

bottom of page