top of page

Sur la route de la Grande Vadrouille (1) - Beaune

Dit jaar bestaat de film La Grande Vadrouille, met Louis de Funès in de hoofdrol, 50 jaar! Deze zomer hebben we een bezoek gebracht aan Bourgondië waar een deel van de opnames van deze film zijn gemaakt. In dit blog zullen we in een aantal delen langs plekken uit de film gaan.


Deel 1 - Beaune

Beaune is een klein stadje in het oosten van Frankrijk gelegen in het departement Côte-d'Or. Het gebouw dateert uit 1433 en werd nog tot 1971 als ziekenhuis gebruikt. Het Hôtel-Dieu van Beaune is de bekendste bezienswaardigheid. De grote ziekenzaal vormt een geheel met de kapel, zodat de zieken vanuit hun bed de mis kunnen volgen. De binnenplaats van het Hospice de Beaune, zoals het gebouw ook wel wordt genoemd, is zeer karakteristiek vanwege onder andere de kleurrijke dakpannen. Het zijn ook deze twee locaties die in de film worden gebruikt,

Het Hôtel-Dieu in Beaune is te bezichtigen. Via een audiotour krijg je veel informatie over de ontstaansgeschiedenis van het gebouw en waar welke ruimte voor diende. De binnenplaats en de grote ziekenzaal liggen er nog exact zo bij als 50 jaar geleden in de film.


Hieronder de foto's van de filmlocatie anno 2016

Wanneer u toch een bezoek brengt aan Beaune moet u zeker even de wandschildering bekijken die op de kopgevel is aangebracht op de kruising van de Rue du Château en de Rue des Tonneliers. Kunstenaar Patrick Bidaux heeft hier in 1996 een wandschildering gemaakt die het maken van de opname bij het Hôtel-Dieu weergeeft.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page