top of page

Sur la route de la Grande Vadrouille (2) - Meursault

Deel 2 - Meursault

Deel 2 in de serie 'Sur la route de la Grande Vadrouille' is het plaatsje Meursault. Meursault ligt enkele kilometers onder Beaune, gelegen in het departement Côte-d'Or. Het dorp is vooral bekend door de uitstekende wijngaarden met chardonnaydruiven die Côte de Beaune voortbrengen.

In de film La Grande Vadrouille speelt een deel van de film zich in Meursault af. In de film komen Bourvil en Louis de Funès op de fiets aan in Meursault op weg naar Hotel du Globe. Het plaatsnaambordje van Meursault op deze locatie is niet in Meursault zelf opgenomen. De opnames hiervan zijn gemaakt in Vezelay en de buitenopnames bij Hotel du Globe zijn gemaakt in het dorpje Noyers (Yonne).


Aan het einde van de film komen de twee Franse komieken, vermomd als Duitse soldaten in een

'Ortskommandantur' met typische Bourgondische gekleurde dakpannen. Daarvoor koos regisseur Gérard Oury het stadhuis van Meursault als decor. Ook de Britse piloten worden hier bevrijdt doordat de kelder in brand wordt gezet. Overigens zijn bij het stadhuis van Meursault alleen buitenopnames gemaakt. Alle opnames binnen zijn in de studio gemaakt. Overigens is achter de voordeur die in de film wordt gebruikt, in het huidige gebouw alleen een wenteltrap die direct naar boven gaat.

Hieronder twee beelden uit de film.

Meursault werd nog om een andere reden favoriete filmlocatie van de regisseur. De stad beschikte namelijk over een 'unieke' figurant: een brandweerwagen van Renault uit bouwjaar 1906. Deze is nu ook nog intact en in werking.

Bij het Office du Toerisme, dat op het plein is gelegen voor het stadhuis, is nog een kleine vitrine te zien met enkele boeken van Louis de Funès en Bourvil.

Hieronder de foto's van de filmlocatie anno 2016:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page