top of page

Nieuw Louis de Funès-museum in Saint-Tropez

Nieuw in Saint-Tropez! Le Musée de la Gendarmerie et du Cinéma: een eerbetoon aan de legendarische gendarme-films van De Funès. Ook kun je er een kijkje nemen in de kleedkamers van Brigitte Bardot en andere Franse filmsterren uit de jaren ’60.


Zes films zijn er gemaakt met de Brigade Tropézienne, tussen 1964 en 1982. Even voor de jongere generatie: Louis de Funès was de Mr. Bean van de jaren 1960, maar dan de ADHD-versie. Hij maakte furore met zijn rol als adjudant van het politiecorps van Saint-Tropez. Plaats van delict: het opvallende geelgetinte hoofdkwartier van politie bij de haven.

Net als in de film

Zowel het gebouw als Louis de Funès zelf hadden geen groter eerbetoon kunnen krijgen dan met dit zojuist geopende museum. Want het is superleuk gedaan. Zo kun je letterlijk rondlopen in het oude politiekantoor van in de films. Je mag achter het bureau zitten, de telefoon opnemen, de laden opentrekken… en wie weet ligt er wel een zaak die opgelost moet worden!

Je kunt ook kiezen voor pure geniet- en vooral lachmomentjes in de filmzaal, waar de beroemdste scènes van de Brigade Tropézienne zijn te zien. Zoals deze:


Saint-Tropez in de sixties

Het hele museum is dusdanig ingericht dat je niet alleen hoeft te kijken, maar het ook daadwerkelijk kunt beleven. Stap bijvoorbeeld in de auto en rij mee naar Saint-Tropez of kies een scène die je op het beeldscherm kunt aanklikken. Leuk voor groot én klein!


Brigitte Bardot en Romy Schneider

Natuurlijk ook aandacht voor de grote vrouwelijke sterren die Saint-Tropez groot maakten en het de vissersplaats een glamourstatus gaf. Zo kun je een kijkje nemen in de kleedkamer van Brigitte Bardot en Romy Schneider en je onderdompelen in de wereld van parties, mode en extravaganza van de jaren 1960 en 1970.


Foto-expositie filmsterren aan de Côte d’Azur

Dat sixties-gevoel komt ook mooi tot uiting in de tijdelijke foto-expositie in de hal beneden, van de beroemde Franse fotograaf Georges Dudognon over de filmcelebs-van-die-tijd aan de Côte d’Azur. Kortom, het museum is een hele leukemust-see en must-do als je deze zomer Saint-Tropez gaat bezoeken!


Open dagelijks van 10.00 tot 06.00 uur. Toegang volw. €4, 12-18 jaar en studenten tot 26 jr €2. Kinderen <12 jaar gratis. (prijzen zomer 2016)

bron:

http://www.frankrijk.nl/2016/06/nieuw-louis-de-funes-museum-saint-tropez/

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page