top of page

Sur la route de la Grande Vadrouille (4) - Pierre-Perthuis

Deel 4 - Pierre-Perthuis

Deel 4 in de serie 'Sur la route de la Grande Vadrouille' is het plaatsje Pierre-Perthuis. Pierre-Perthuis is een gemeente in het Franse departement Yonne (regio Bourgondië), telt ca. 150 inwoners, en ligt 7 km van Vezelay (zie blogbericht 3 in deze serie).

Twee scenes uit de film zijn opgenomen in de omgeving van dit kleine plaatjes. Louis de Funès en Bourvil vluchten in de vroege ochtend uit het Hotel du Globe, vermomt als Duitse soldaten. De scene nadat ze Hotel du Globe uit zijn lopen ze over een bolle burg. Deze brug ligt direct bij het plaatje Pierre-Perthuis onderaan het viaduct. Je weten dat het hier ligt want anders zou je er voorbij rijden. In dit gebied ligt nu een groot wandelgebied.

Een tweede scene die op deze zelfde locatie is opgenomen is de scene als Louis de Funès en Bourvil de herderhonden waarmee ze uit Hotel du Globe zijn gevlucht kwijtraken en uiteindelijk worden ingerekend door Duitse soldaten en naar het 'Ortskommandantur' in Meursault worden gebracht (zie blogbericht 2 in deze serie). Wanneer de Duitse soldaten, met Bourvil en Louis de Funès ertussen, langs de rivier lopen zitten er twee mannen in een bootje te vissen die lachend tegen elkaar zeggen 'het moet niet gekker worden, de soldaten pakken elkaar zelfs op'. Op de achtergrond van deze scene zie je het viaduct van Pierre-Perthuis met daarvoor de bolle brug uit de eerste scene.

De tussenliggende scene's in de film zijn op een geheel andere locatie opgenomen.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page