Auto Louis de Funes uit Le Gendarme krijgt ecologische opvolger


Fans van de films van Louis de Funès weten wel over welke auto we het hebben. Het gaat om de Citroën Méhari. De auto waarmee Le Gendarme rondreed in de gelijknamige films. De Fransen zorgen nu ook voor een opvolger, die bovendien volledig elektrisch rijdt. De Citroën E-Méhari.

Voor de basis van de gloednieuwe E-Méhari ging Citroën deze keer niet snuisteren in de eigen rekken. De Fransen gingen in zee met Bolloré, een al even Frans bedrijf dat elektrische auto’s maakt. Bolloré produceert onder meer de Bluecar, die in het Parijse autodeelsysteem Autolib’ wordt gebruikt, en de Bluesummer, een elektrische vierzitscabrio.


Dat laatste model gebruikte Citroën als basis voor de E-Méhari. Op die manier had het merk slechts acht maanden nodig om de nieuwkomer te ontwikkelen. Het enige probleem? Het hebbeding gehomologeerd krijgen. Citroën legt zichzelf daardoor een beperking op van maximum 1.000 E-Méhari’s per jaar, waardoor de auto geen NCAP-veiligheidsscore heeft, maar ook geen airbags. Dat wil Citroën volgend jaar anders zien, en de Fransen willen de productie verhogen naar 3.500 E-Méhari’s per jaar.

Geschiedenis van een Citroën Mehari

De Citroën Méhari werd tussen 1968 en 1988 geproduceerd en is gebaseerd op het chassis en de motor van een Citroën 2CV, met een carrosserie vervaardigd van ABS-kunststof. In totaal werden er zo'n 140.000 Mehari's geproduceerd.

Er was een versie met voorwielaandrijving, en een versie met vierwielaandrijving. Het autootje was vooral populair in Frankrijk, in België en Nederland minder, waarschijnlijk vanwege het slechtere weer. De naam verwijst naar het woord "méhariste", een Franse koloniale soldaat uit Algerije, die een kameel berijdt.


Er zijn verschillende soorten Mehari's: er wordt een onderscheid gemaakt in een oud type en een nieuw type. En daarnaast heb je nog uitvoeringen voor 2 personen en voor 4 personen. De Mehari was heel populair in allerlei Franse films en serie, de bekendste natuurlijk Louis de Funes.


De Mehari valt op door de dikwijls helle kleuren waarin hij verschijnt: Hopi (rood), Tibesti (groen), Montana (groen), Kirghiz (oranje), Kalahari (beige), Hoggar (beige), Atacama (geel), Azur (wit met blauw). In deze kleuren is de Mehari origineel uitgebracht, maar natuurlijk is er ook altijd de mogelijkheid om de wagen te voorzien van een eigen "ontwerp."

bron:

http://www.vroom.be/nl/autotest/test-citroen-e-mehari

http://2cvmeharifactory.com/nl/citroen-mehari/historie-mehari/

Stem op de beste film van Louis de Funès. Klik hier en stem met 1 klik!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2005- 2017 deFunes.nl

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now