Louis de Funès vind je overal! Ook nogsteeds op straat

Ondanks het feit dat Louis de Funès al ruim 30 jaar geleden is overleden (1983) is het vooral in Frankrijk nogsteeds een van de bekendste komieken waarbij zijn films nogsteeds hoog gewaardeerd worden. Als je goed om je heen kijkt wordt Louis de Funès afgebeeld op afbeeldingen, maar ook in de openbare ruimte is hij terug te vinden. We hebben enkele van deze voorbeelden hieronder verzameld.

Cannes

De Zuid-Franse stad is vooral bekend vanwege het filmfestival. Het stadsbestuur heeft in 2002 het besluit genomen om de speciale relatie die de stad heeft met de film meer zichtbaar te maken in de stad. Daarom is in 2002 begonnen met het maken van grote wandschilderingen op gebouwen in de stad die diverse filmgerelateerde afbeeldingen tonen. In 2004 werden de eerste 4 wandschilderingen opgeleverd. Men heeft in de tussentijd niet stilgezeten. Inmiddels zijn er door de hele stad Cannes 15 levensgrote wandschilderingen terug te vinden. In de wandschildering bij het busstation aan de haven is Louis de Funès terug te vinden op de schouders van Bourvil vermomd als Duitse soldaten uit de film La Grande Vadrouille.


Beaune

Wanneer u een bezoek brengt aan Beaune, gelegen in de Bourgogne, moet u zeker even de wandschildering bekijken die op de kopgevel is aangebracht op de kruising van de Rue du Château en de Rue des Tonneliers. Kunstenaar Patrick Bidaux heeft hier in 1996 een wandschildering gemaakt van het maken van opname bij het Hôtel-Dieu in de film La Grande Vadrouille. Het Hôtel-Dieu is het karakteristieke ziekenhuis/klooster dat ook in de film als filmlocatie wordt gebruikt en gelegen is in Beaune. Hiermee laat de stad zien trots te zijn dat deze locatie in de film is gebruikt.

Maubeuge

In het Noord-Franse stadje is Louis de Funès afgebeeld naast Fernandel op deze graffiti schildering. In 1962 werd de film 'Un clair de lune à Maubeuge' uitgebracht waarin zowel Louis de Funès als Bourvil een kleine rol in hebben.

Pionsat

Deze graffiti muurschildering op de zijgevel van een woonboerderij staat in het plaatje Pionsat, in het Franse departement Puy-de-Dôme (regio Auvergne),. Het ontwerp is een ode aan de Franse acteur en komiek Louis de Funès, rijdend in een Citroën Méhari door het vulkanische landschap van de Auvernge in midden Frankrijk met een fles rosé en stokbrood op de achterbank. Hoe Frans kun je het krijgen?! Formaat van de muurschildering is 6 x 8 m,

Parijs

Tot slot nog een mooie street-art wandschildering van de kunstenaar KrisTX op een wand in Parijs.


Stem met 1 klik op de beste film van Louis de Funès!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2005- 2017 deFunes.nl

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now