Filmmuziek De avonturen van Rabbi Jacob klinken in het Palais des Congrès in Parijs

Ter gelegenheid van zijn 50-jarige carrière, heeft de componist Vladimir Cosma op zondag 9 oktober een symfonisch concert gegeven in het Palais des Congrès in Parijs. Vladimir Cosma (Boekarest, 13 april 1940) is een Frans componist, dirigent en violist van Roemeense afkomst die sinds 1963 actief is in Frankrijk en vooral bekend is dankzij zijn filmmuziek.


Zijn eerste volwaardige opdracht voor filmmuziek kreeg hij in 1968. Het was in 1973 dat regisseur Gérard Oury Vladimir Cosma vroeg om om de muziek te componeren voor de film Les Aventures de Rabbi Jacob. Dit werd een groot succes en vele opdrachten volgende ook voor regisseur Claude Zidi. Vladimir Cosma componeerde uiteindelijke de muziek voor de volgende films van Louis de Funès:

- Les Aventures de Rabbi Jacob - 1973

- L'Aile ou la Cuisse - 1976

- La Zizanie - 1978


Het concert op 9 oktober zal in het teken staan van de vele bekende melodieen uit het repertoire van meer dan 300 films van 1968 tot 2016.


Klik hier voor een video van een concert van Vladimir Cosma waarin de muziek uit de film Rabbi Jacob wordt uitgevoerd.Stem met 1 klik op de beste film van Louis de Funès!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2005- 2017 deFunes.nl

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now