top of page

Sur la Route de Rabbi Jacob (deel 1) - de kauwgomballenfabriek

De kauwgomballenfabriek

In de serie 'Sur la Route' dit keer een filmlocatie uit één van de bekendste scène's uit het oeuvre van Louis de Funès. De kauwgomballenfabriek!

Regisseur Gérard Oury had jaren voor het uitbrengen van de film al het idee om een film te maken met een scéne in een kauwgomballenfabriek. Uiteindelijk verwerkte hij dit in de film Rabbi Jacob die in 1973 werd uitgebracht. Het beeld van de fabriek aan de buitenzijde komt slechts kort in beeld waarbij Louis de Funès tussen de korenvelden loopt nadat hij te water is geraakt met zijn Citroen DS, ook wel de snoek genoemd, met boot op het dak.

Fremainville

Alle opnames in de kauwgomballenfabriek zijn in de Billancour studio's in Parijs opgenomen. Als je goed kijkt heeft het gebouw in de scène buiten ook niet de omvang van de scène's zoals die zich binnen afspelen. Voor de buitenscène is gebruik gemaakt van een oude destilleerderij in het Noord-Franse plaatsje Fremainville, iets ten noordwesten van Parijs. In 2004 was het gebouw geheel vervallen. De huidige eigenaar heeft het gebouw in de loop der jaren weer enigszins in de oorspronkelijke vorm teruggebracht. Onderstaand een foto uit 2016.Stuntman

Voor de stunts in de film had Louis de Funès een stuntman. De bekende Franse Remy Julienne voerde de stunts in de film uit waarbij bijvoorbeeld de Citroen DS met boot te water gaat. Bij deze scene was ook een team van duikers aanwezig om te zorgen dat niets mis kon gaan.

Ook de scene waarbij Louis de Funès op een kantoorstoel door de pui van het kantoor in de kauwgomballenfabriek in de groene kauwgomballenpot valt is uitgevoerd door Remy Julienne. De stuntman speelde daarna is nog vele grootte films waaronder de James Bondfilms GoldenEye (1995) en A View to a Kill (1985) en was hij stunt coördinator bij de film De Da Vinci Code (2006).

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page