top of page

C'est Fini! - Musée de Louis moet noodgedwongen deuren sluiten

Musée de Louis

Op 18 oktober kregen we het vervelende bericht van het Musée de Louis in Le Cellier, de plaats waar Louis de Funès woonde en begraven ligt op het plaatselijke kerkhof, dat het Musée de Louis noodgedwongen zijn deuren eind deze maand moet sluiten. Het eerste museum over Louis de Funès dat in juli 2014 werd geopend, in één van de bijgebouwen van het Chateau Clermont waar Louis de Funès woonde, kan vanwege de verkoop van het Chateau door de ontwikkelaar niet voortbestaan.

De extreem hoge kosten die benodigd waren om de huidige ruimten te mogen blijven huren waren niet realistisch om bijeen te brengen. Ook de ondertekende petitie waar bijna 25.000 mensen zich hard maakte voor het behoud van het museum en een lobby bij de lokale politiek mocht niet baten.

Het bestuur van het museum, bestaande uit vrijwilligers, heeft daarom met veel pijn in het hard moeten besluiten dat het museum op 30 oktober definitief zijn deuren sluit. Er zal worden bekeken of het museum op een andere plaats kan worden voorgezet, maar dat zal de nodige tijd in beslag gaan nemen. DeFunes.nl prijst Charles en Roselyne Düringer, de oprichters en directeuren van het museum, voor al hun passie en tijd die ze steken in de mogelijkheid om het het werk van nog altijd een van de grootste komieken die Frankrijk heeft gehad, Louis de Funès, te tonen aan het publiek!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page