Oudste zoon Louis de Funès overleden

In het Franse departement Oise is Daniel de Funès overleden. Daniel was de oudste zoon van komiek Louis de Funès en kind uit diens eerste huwelijk. De acteur besteedde weinig aandacht aan zijn oudste zoon, de Franse pers noemde hem dan ook "de verborgen zoon". Daniel de Funès was 79 en overleed aan de gevolgen van een beroerte.

Daniel de Funès werd op 12 juli 1937 geboren uit het eerste huwelijk van de acteur met Germaine Elodie Carroyer. Maar na de scheiding van zijn ouders in 1942 zag hij zijn vader nog maar zelden. De Funès hertrouwde het jaar daarop met Jeanne-Augus­tine Barthé­lémy de Maupas­sant, een nakomelinge van de schrijver Guy de Maupassant en kreeg samen met haar nog twee kinderen.

De Funès verscheen regelmatig met zijn nieuwe gezin in de media, maar verwees zelden of nooit naar zijn oudste zoon. Daniel de Funès, die de kost verdiende als graficus, vertelde later dat hij het nieuws van de dood van zijn vader moest vernemen via de radio.

In een interview met het magazine Gala enkele jaren geleden vertelde hij hoezeer het hem destijds gekwetst had dat hij niet uitgenodigd was op de begrafenis. Dat hij ook buiten de erfenis was gehouden, vond hij minder erg. "Ik heb toch het leven geleid dat ik wou."

Daniel de Funès schreef in 2011 ook een boek over zijn beroemde vader. Jean-Jacques Jelot-Blanc, journalist en biograaf van Louis de Funès, noemde Daniel de Funès vandaag "een erg fijngevoelige man, net als zijn vader". Louis de Funès overleed op 27 januari 1983 op 69-jarige leeftijd.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2005- 2017 deFunes.nl

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now