Voor 50 euro mede-eigenaar van een kasteel uit de film van Louis de Funès!


Dit is nu de kans om voor 50 euro medeeigenaar te worden van het kasteel waar een groot deel van de komediefilm Le Tatoué, met Jean Gabin en Louis de Funès, in 1968 is opgenomen. Château Le Paluel, het 15e-eeuwse kasteel in Périgord, in de Dordogne in Frankrijk, gaat de veiling op. Vorige maand heeft de vereniging Adopte un château in samenwerking met het crowdfunding bureau Dartagnans, een project opgezet om een totaalbedrag van € 500.000 te verwerven om het kasteel te kopen. Voor 50 euro kun je deelnemen. Elke donor die bijdraagt, wordt eigenaar van één of meerdere aandelen, waardoor een bedrijf wordt opgericht die democratisch functioneert, met een raad van bestuur en algemene jaarvergaderingen. Als het een succes is, zal de tweede stap in het project een doel stellen voor het restaureren en hergebruiken van het pand, waarbij aandeelhouders worden uitgenodigd om ideeën naar voren te brengen.

Met nog twee weken te gaan is er voor het project momenteel ca. € 350.000 verzameld. Als het project niet het doel bereikt van € 500.000, wordt de financiering teruggegeven aan de donoren. De campagne Adopte un château wordt zeer positief ontvangen, waardoor de organisatoren hoop hebben op succes. "Tot nu toe is het de snelst groeiende crowdfunding campagne die ooit in Frankrijk is gelanceerd.

De veiling om het lot van Château Le Paluel te beslissen zal plaatsvinden op 21 september. Meer informatie over het crowdfunding project is beschikbaar op de website van Dartagnans.

bron:

https://www.lonelyplanet.com/news/2017/09/12/chateau-le-paluel-adopt-castle-fifty-euro/

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square